Salariul minim pe economie crește de la 800 la 850 de lei
Salariul minim pe economie crește de la 1 ianuarie 2014 la 850 de lei brut pe lună, față de 800 de lei cât era până acum. Majorarea salariului minim pe economie aduce câteva zeci de lei în buzunarul angajaților care primesc un astfel de venit lunar. Dacă o persoană plătită cu salariul minim primea până acum 668 de lei în mână, de la 1 ianuarie 2014, salaiul efectiv pe care îl vor primi muncitorii plătiți cu salariul minim va fi de 710 lei, conform calculelor GdS.  
De la 1 iulie 2014, Guvernul vacrește salariul minim din nou, acesta urmând să ajungă la 900 de lei pe lună. Dacă pentru persoanele fizice această majorare a salariului minim înseamnă câțiva bănuți în buzunar, o astfel de creștere a salariului minim brut pe țară înseamnă o povară în plus pentru firme, care trebuie să plătească la stat mai mulți bani din contribuții și impozit pe venit, pentru salariații pe care îi au cu acte în regulă.
În decursul anului 2013, salariul minim pe economie a crescut de două ori, iar după acele majorări, au intrat în vistieria statului impozite și contribuții mai mari.

http://www.conso.ro/imm/sistemul-tva-la-incasare-devine-optional