Consultanta fonduri nerambursabile pentru tineri
Solicita o oferta
Societatea noastra acorda consultanta de specialitate pentru obtinerea fondurilor nerambursabile de catre intreprinzatorii tineri in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, in valoare de pana la 10.000 euro.
 
 
Cine poate accesa fondurile nerambursabile?
 
Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri se adreseaza societatilor cu raspundere limitata - debutant (SRL-D), care nu au mai beneficiat de finantare in cadrul acestui Program si care desfasoara o activitate eligibila din punct de vedere al acestuia.
 
 
Care sunt facilitatiile Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri ?
 
  • acordarea fondurilor nerambursabile de pana la 10.000 euro, reprezentând 50% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente Planului de afaceri;
  • garantii acordate de Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreptinderile Mici si Mijlocii SA pentru creditele contractate de SRL-D in vederea realizarii Planului de afaceri, pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro;
  • scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajator pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4  salariati, angajati pe perioada nedeterminata;
  • scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comertului, pentru inregistrarea microintreprinderii;
  • consiliere, instruire si sprijin din partea O.T.I.M.M.C.,  in a carui raza de competenta isi are sediul social.

 

Cum pot cheltui fondurile nerambursabile?

  • minim 40% din valoarea proiectului trebuie investita in mijloace fixe sau obiecte de inventar;
  • maxim 60% din valoarea proiectului poate fi utilizata pentru acoperirea cheltuielilor de operare.

 

Astfel, avand in vedere ca fondurile nerambursabile de maxim 10.000 euro vor acoperi 50% din valoarea totala a proiectului, cei 50% ramasi precum si TVA aferenta (fiind cheltuiala neeligibila) vor fi sustinuti din contributie proprie sau din credit bancar.

 

Cum ma pot inscrie in Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri?

 

Gasiti in "Ghidul solicitantului" si in "Modelul planului de afaceri" toate informatiile necesare inscrierii in program si redactarii Planului de afaceri. Pentru cresterea considerabila a sanselor de a obtine finantarea, va sfatuim sa apelati la serviciile unui specialist in domeniu.